Tévésorozatot készít a 2001: Űrodüsszeia folytatás

Ridley Scott örül az odüsszeia-sorozatának

A minisorozat alapjául Arthur C. Clarke 3001 - Végső űrodisszeia című regénye szolgál. A nyolcadik utas: a Halál és a Szárnyas fejvadász rendezője mindig is nagy rajongója volt Clarke-nak.

2014.11.08 22:00ma.hu

A SlashFilm értesülései szerint Ridley Scott, A nyolcadik utas: a Halál és a Szárnyas fejvadász rendezője televíziós folytatást készít Stanley Kubrick 1968-es sci-fi klasszikusához, a 2001: Ürodüsszeiához. Az Arthur C. Clarke 3001 - Végső űrodisszeia című regényéből készülő minisorozatot várhatóan 2015-ben mutatja be az amerikai SyFy tévécsatorna.

Videó screenshot

A forgatókönyvet Stuart Beattie, A Karib-tenger kalózai írója készíti. A sorozat valószínűleg Dr. Frank Poole, a Jupiterre küldött Discovery One egyik űrhajósának történetét fogja bemutatni. Poole-t 2001-ben a lázadó HAL-9000 szuperszámítógép kilökte a mélyűrbe, de annak ellenére, hogy fagyott testét csak ezer évvel később találja meg egy kutatóhajó legénysége a Kuiper-övben, a jövő tudósainak sikerül feléleszteniük.

„Mindig nagy rajongója voltam Clarke elképesztő odüsszeia-sorozatának, ahogy Kubrick adaptációjának is” – írta közleményében Scott, aki hozzátette, nagy örömmel tölti el, hogy részt vehet a produkcióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.