Ridley Scott: Prometheus

Charlize Theron üvöltve sikít - és az űrben senki sem hallja

Ridley Scott megmutatta, milyen a tökös előzetes: két zihálás között egyelőre csak olyanokat vagyunk képesek kinyögni, mint például hogy jajnekem.

2011.12.22 18:40ma.hu

Nem tudjuk ugyan, milyen megfontolásból, tán a dolognak van valami szentje a naptárban így karácsony előtt, de hogy ez volt a trailerek hete, az mondhatni hétszentség: elsőnek láttuk, hogy pofozzák Batmant, aztán a Hobbit (Babó) indult neki egy Váratlan utazásnak, most pedig, afféle koronaként, a sokat emlegetett, 1979-es Alien (miszerint Nyolcadik utas a halál) előzményfilmjének előzetese került a netre fel. Ami talán nem is az lesz, ami: Damon Lindelof, a LOST tévésorozat agymenje állítólag szinte teljesen kihagyta a mellkasrobbantó, savvérű xenomorphokat a szkriptből - ezt mondjuk, az alábbi képsorokat látván nehezen hiszünk el. Biztos azonban, hogy a rendezői székben az a Ridley Scott csücsül, akinek az azóta négy részesre dagadt széria alapvetését köszönhetjük (ezt később James Cameron, David Fincher, és Jean-Pierre Jeunet fejelhette meg egy-egy újabb résszel).

A történet übertitkos (hiába szivárgott ki állítólag), annyit azonban sejteni lehet, hogy egy űrhajónyi tudós szembekerül a minket, azaz az emberi fajt megteremtő Jóistenekkel, akiknek a szolgálatában tán alienek az angyalok. A főbb szerepekben Charlize THeron, Michael Fassbender, Guy Pierce, és a svéd tetovált lány, Noomi Rapace.

Házi trailerszakértőnk véleménye:

Evidens, hogy egy beharangozó akkor éri el célját, ha az ember alig tudja kivárni utána a bemutatót. Különben jó látni, hogy Scott tényleg visszakanyarodott a kezdetekhez, és nem spórolt a gépolajjal, de mit ne mondjak, az egész pörgős, pattogós, kikezdhetetlenül jó. Vááá. Fúúú. Ínnye. Mi az ott? RÁDESIK, HÁT NÉZZ MÁR HÁTRA!
Legyen már nyár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.