Október 23.

Mészáros Márta emblematikus filmjével emlékezik az 1956-os forradalomra a Vígszínház

A Napló apámnak, anyámnak című alkotást vetítik le csütörtökön este a Házi Színpadon a Vígmozi elnevezésű programjuk keretében.

2014.10.19 00:30MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Mészáros Márta filmjét követően Deres Péter dramaturg moderálásával beszélgetést tartanak a Házi Színpadon a film alkotóival: Mészáros Márta rendezővel, Pataki Éva forgatókönyvíró-dramaturggal, valamint Czinkóczi Zsuzsa és Kútvölgyi Erzsébet színésznővel - olvasható a Vígszínház MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Mint írják, Mészáros Márta Napló-trilógiájának harmadik része az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlások döbbenetes erejű dokumentuma.

Mélyen humánus vallomás a "történelembe vetett egyén" sérülékenységéről, megalázottságáról, de az emberi tartásról, hősiességről is. Az 1990-ben készült film főszerepeiben Czinkóczi Zsuzsa, Jan Nowicki, Törőcsik Mari, Bánsági Ildikó és Kútvölgyi Erzsébet látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.