Programajánló

Filmhét: a hétvégén a gyerekeket szólítják meg

Animációs versfilmekkel, Hoppi mesékkel, a Négyszögletű Kerek Erdő rajzfilmváltozatával, Bogyó és Babócával, valamint arcfestéssel, ujjbáb és homokkép készítéssel is várja a gyerekeket október 18-án és 19-én a Magyar Filmhét a Cinema City MOM Park moziban.

2014.10.18 06:30MTI

A filmek sorát szombaton délelőtt a Tüskevár című ifjúsági film nyitja, amely után a mozihoz kapcsolódó oktatási célú játékos feladatokkal várják a gyerekeket - olvasható a szervezők közleményében.

Szombaton délelőtt és vasárnap délután az A1-es animációs blokkban Horváth Mária rendezésében látható Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című meséjének adaptációja és a Cigánymesék sorozat egyik epizódja, amelyben a közönség megismerheti Vunida történetét, aki sok viszontagság után egy átok következtében fává változott.

Rófusz Ferenc, Kossuth- és Oscar-díjas animációs rendező Hoppi mesék című rajzfilmsorozata az 2-7 éves korú gyerekeknek szól, Goda Krisztina és Udvardi Jenő animációiban pedig Berti, a rózsaszín barika izgalmas kalandjait követheti nyomon a közönség. Szintén ebben a válogatásban lesz látható Szoboszlay Péter, a Gyerekek vörös tájban című animációs filmje, amelyben a rendező a 2010-es vörösiszap katasztrófának állít emléket.

Vasárnap délelőtt 26 Bogyó és Babóca epizódot nézhetnek meg a gyerekek, utána pedig ismét lepereg az A1-es animációs blokk, benne az Eszterlánc című filmmel, Keresztes Dóra rendezésében pedig az altató dalok, nyelvtörő mondókák, és a gyermeki halandzsa versek világa kel életre.

Délután vetítik a versfilmek sorozatot, amely animációs rövidfilmek formájában dolgoz fel kortárs magyar gyerekverseket; mások mellett Varró Dániel, Tóth Krisztina, Kiss Judit Ágnes és Lackfi János költeményei elevenednek meg a vásznon. Szintén az A2-es válogatásban lesz látható Orosz István, A rajzoló, avagy a labirintus mitológiája című munkája.

Szintén délután kerül a vászonra Mátyássy Áron Berosált a rezesbanda című gyermekfilmje, este pedig Bernáth Zsolt Sherlock Holmes nevében című alkotását vetítik.

A mozik mellett ujjbáb készítéssel, arcfestéssel, homokkép készítéssel várják a családosokat, szombaton délután egy virtuális 3D stúdióban lehetnek ismert filmek szereplői a gyerekek, vasárnap pedig egy animációs stúdió működését tekinthetik meg.

A teljes program a www.filmhet.hu internetes oldalon látható.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.