Nincs mese

Ha nevetsz, fizetned kell!

Egy spanyol kabaré arcfelismerő rendszerrel figyeli a vendégeit. Nevetésenként számláznak.

2014.10.11 17:00ma.hu

Érdekes üzleti modellel kísérletezik egy barcelonai kabaré: vendégeiknek az előre meghatározott belépti díj leszurkolása helyett nevetésenként kell fizetniük.

A Teatreneu klub egy, a székek hátoldalára rögzített tableteken futó arcfelismerő rendszer segítségével figyeli, hogy ki hányszor kaccantja el magát. Nevetésenként 30 eurocentet számítanak fel, az odalátogatóknak maximum 24 eurót kell fizetniük a szórakozásért.

A klub vezetői a The Cyranos McCann reklámügynökséggel együtt találták ki a nem mindennapi újítást. Céljuk az volt, hogy minél több vendéget csábítsanak a klubba; az adóemeléseknek köszönhetően ugyanis alaposan megcsappant a színházba járók száma.

A kísérlet olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy Spanyolország­szerte több színház is be akarja vezetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.