A festményt is eltávolították az ablakpucolók

Nem vették észre, hogy művészetről van szó

Csak részben sikerült megmenteni a dél-olaszországi Sapri kultúrházának egyik alkotását, amelyet az épület üvegfalára festettek fel, és az ablaktisztítók nem vették észre, hogy művészetről van szó.

2014.09.10 11:06MTI

Egy fiatal spanyol utcaművész, Gonzalo Borondo ajándékozta meg művével a campaniai Sapri kultúrközpontját.

A festékszóróval készült műalkotás az épület üvegfalára került rá, az ablakokat és ajtókat is befedve. Messziről nézve jól látható volt, hogy a mű két, a külvilágra tekintő óriási arcot ábrázol. Közelről azonban inkább úgy tűnt, mintha az üveg lett volna piszkos.

Ez tévesztette meg az épület tisztításával megbízott cég alkalmazottait is, akik nekifogtak lemosni az üvegfalakat - és az ablakpucolás során Gonzalo Borondo alkotását sem kímélték meg.

A kultúrközpont felelőse későn vette észre, mi történik, és a festménynek csak egy részét tudta megmenteni. Máshol is történt már hasonló eset. Ravennában egy kiállításon a teremőr befedte a falon tátongó lyukat, amely a teremben kiállított modern alkotás része volt - emlékeztet az olasz sajtó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.