Augusztus 20.

Fellobbant a szolidaritás tüze Debrecenben

Meggyújtották a szolidaritás tüzét szerda este Debrecenben, a város ezzel a Külföldi Magyar Cserkészszövetség kezdeményezéséhez csatlakozott.

2014.08.20 22:25MTI
freedigitalphotos Just2shutter

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség kezdeményezésére immár tíz éve, hogy a Föld minden magyarok által lakott részén fellángolnak a tábortüzek Szent István napján.

"Ez a láng emlékeztessen mindannyiunkat a szétszórtságunkra és az együttérzésünkre, arra, hogy a trianoni határokon kívüli és az itthoni magyarság egy napra a világ minden pontján, legalább lélekben egymásra találjon" - fogalmazott Becsky Tibor, az önkormányzat fideszes képviselője.

A tábortüzet a debreceni Nagyerdőben lévő Székelyek terén, a Wass Albert-szobornál gyújtották meg, emlékezve azokra is, akik "üldöztetést, megveretést, jogfosztást szenvednek el ma is magyarságukért" - mondta Becsky Tibor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.