Augusztus 20.

A magyarság számára a Nyugatnak, Európának nincs alternatívája

"Magyarország legkésőbb négy év múlva ismét elfordul a keleti alternatívától és visszatér az Európába vezető útra."

2014.08.20 14:40MTI
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Demokratikus Koalíció szerint Szent István a magyar állam megalapításával kijelölte a magyarok ezeréves nemzeti célját: Európát, mert tudta, hitte és örökül hagyta, hogy a magyarság számára a "Nyugatnak, Európának nincs alternatívája".

Az ellenzéki párt szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy ezt a nemzet is tudta: hiába fordultak vezetők, rendszerek pillanatnyi érdekeiket követve Kelet felé, hosszabb-rövidebb kitérő után az ország mindig visszatalált a Szent István által kijelölt útra.

Most viszont "öröm helyett gyászünnep" van: az alapok ismét repedeznek, az ország vezetése megint utat tévesztett: a magát kereszténynek valló miniszterelnök nyíltan Kelet antidemokratikus rendszereihez "dörgölőzik", rombolva ezzel Európa egységét - írták. A DK-nak azonban meggyőződése, hogy Magyarország legkésőbb négy év múlva ismét elfordul a keleti alternatívától és visszatér az Európába vezető útra - olvasható a közleményben.

Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint Szent István ünnepének pártjuk választói számára az a tanulsága, hogy a közösség bármikor új alapokra helyezheti addigi működését.

Csárdi Antal szerdán a Facebookon megjelentetett, az augusztus 20-i ünneppel kapcsolatos üzenetében azt írta: elengedhetetlenné vált egy új közösségszervezési módszer, amely a környezet és önmagunk kizsákmányolása és öncélú pusztítása helyett "önmagunk nyugodt újratermelését és a környezetünk nyugodt továbbélésének megszervezését igényli".

Hozzátette, ezt a gondolatot ma még zöldnek nevezik, pedig arról szól, hogy a békétlenség helyett a békét, az izgalom helyett a kiegyensúlyozottságot megteremtő élet feltételeit szeretnék minél több ember számára elérhetővé tenni.

Közölte továbbá: olyan közösséget szerveznek, amelyben az egyén boldogulása a közösség boldogulása is, és "tisztán" szeretnék élni az életüket: tiszta környezetben, tiszta viszonyok között, utóbbiakat tisztességes célokat szolgáló, az emberek egyenlőségén és a mindenkinek járó méltányosságon alapuló törvények teremtenek.

A főpolgármester-jelölt kitért arra is: augusztus 20-án a többi között az államalapítást ünnepeljük. Ezt az államot egy közösség alapította, amely akkor már több ezer éve létezett, de akkor úgy döntött, új keretek közé helyezi a működését.

"Számunkra ennek az a tanulsága, hogy a közösség bármikor erőt meríthet magából, s új alapokra helyezheti addigi működését" - fogalmazott Csárdi Antal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.