Végre magyar vonatkozású felvétel készül!

VIP MEZZO koncertfelvétel!

Szeptember 14-én - a jazz műfajában először - magyar vonatkozású koncertfelvétel készül a MEZZO televízió részére a Budapest Jazz Clubban. A különleges koncerten a tehetséges fiatal magyar zenészek alkotta, immár 10 éves Transform Quintet a jelenkor talán legjobb jazz-zongoristájával, a világhírű Joey Calderazzoval lép fel.

2008.08.26 18:15ma.hu
Joey Calderazzo Jerry Bergonzi-val is együtt zenélt

Joey Calderazzo (Michael Brecker Quartet, Branford Marsalis Quartet) személyében egy olyan zenei nagyságot köszönthetünk itthon, akinek művészete a világon már szinte mindenhol lenyűgözte a közönséget. 2006-os közös fellépésük sikerét követően idén ismét a magyar The Transform Quintettel koncertezik hazánkban. 

Ezen az estén Calderazzo mainstreamben gyökeredző zenei világa keveredik a TTQ fúziós jazz alapú muzsikájával, túllépve a stílusok közötti határokon. Előadásaikat ördöngös, magával ragadó, spontán energia jellemzi, amelynek a közönség is részévé válik. Joey Calderazzo a modern jazz-zongorázás egyik legfontosabb alakja. 

Az elmúlt húsz évben számtalan formációban és lemezen játszott, amelyek közül mintegy fél tucatot saját neve alatt jegyez. E tekintélyes pályát olyan mesterekkel együtt dokumentálta, mint Jerry Bergonzi, Jack DeJohnette, Dave Holland, John Patitucci, Jeff „Tain" Watts és még sokan mások. Érzelem-gazdag játékát innovatív formai kultúra és elementáris kifejezõerõ jellemzi. Mélységesen kifinomult zongorista, aki ízlésével és érzékenységével mindenkit megérint, aki zenéjét hallgatja. 

A The Transform Quintet igazi új szín a hazai zenei palettán! Kompozícióikban egyaránt betekintést engednek a cross-over jazz, a mainstream, az instrumentális latin és a klasszikus romanticizmus világába. Elõadásmódjukat a kirobbanó erő és a kifinomult ízlés összhangja jellemzi.
 
Joey Calderazzo - zongora 
Horváth 'Tojás' Gábor – billentyűs hangszerek 
Ávéd János – tenor szaxofon 
Eged Márton – basszusgitár 
Gálfi Attila - dobok 
Redõ Dániel – ütőhangszerek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.