Velencei filmfesztivál

Woody Allent Birdmanra cserélték

Alejandro Inárritu mexikói rendező Birdman című komédiája nyitja meg a 71. velencei filmfesztivált - közölték a mustra szervezői; a csütörtöki olasz lapok még arról írtak, hogy Woody Allen legújabb filmje indíthatja a filmszemlét.

2014.07.10 20:42MTI

Inárritu komédiáját, amelynek teljes címe Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance augusztus 27-én mutatják be a filmfesztiválon.

A mexikói rendező (Bábel, 21 Gramm, Biutiful) filmjében a főszerepeket Michael Keaton, Zach Galifianakis, Emma Stone és Naomi Watts játsszák. A feketekomédiában Keaton egy ikonikus szuperhős alakításával híressé vált színészt alakít, aki megpróbál színpadra állítani egy Broadway-darabot.

Az őszi moziszezon egyik legjobban várt filmjét a Fox Searchlight október 17-én fogja bemutatni az Egyesült Államokban.

A csütörtöki olasz lapok még arról írtak, hogy Woody Allen Magic in the Moonlight című filmje nyithatja a mustrát. Az 1920-as évek Franciaországában játszódó film főszerepeit Emma Stone és Colin Firth alakítja.

Velencében bemutatkozó sztárrendezők között lesz Paul Thomas Anderson is, aki a fesztiválra Inherent Vice című filmjét hozza Benicio Del Toro, Reese Witherspoon és Owen Wilson főszereplésével.

Ryan Reynolds oldalán szintén Reese Witherspoon a főszereplője a Big Eyes című alkotásnak, amely Tim Burton legújabb filmje és az olaszországi eseményen láthatja első ízben a közönség.

Olasz filmrendezők is képviseltetik magukat Velencében. Az Il Giornale című lap szerint az Oscar-díjas Gabriele Salvatores Ragazzo invisible című, Ermanno Olmi pedig Torneranno i prati című alkotását mutatja be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.