Három helyen is bulizhatunk

A fesztiválok hétvégéje következik Szabolcsban

Három szabadtéri fesztivált rendeznek pénteken és szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három településén.

2014.07.08 07:49MTI
freedigitalphotos.net/pixomar

Nyírbátorban utcaszínházi fiesztát, Vásárosnaményban a városnap alkalmából Zoárd-napi sokadalmat tartanak, Ópályiban pedig az aratást ünneplik ezen a hétvégén.

Nyírbátor immár 22. alkalommal ad otthont a Szárnyas Sárkány Hetének: a pénteken kezdődő háromnapos rendezvényen több mint negyven hazai és külföldi szín- és bábtársulat, néptáncegyüttes, cirkuszi társulat és más zenei formáció szórakoztatja a közönséget.

Az előadásokat és a koncerteket a Papok rétjén berendezett fesztiválközpontban, a várostörténeti sétány végén elhelyezett színpadon, valamint a minorita templom körüli területen tekintheti meg a közönség.

Az utcaszínházi seregszemle keretében délutánonként és esténként az Aranygyapjú Sárkányverője, az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház, a Sárkányfiókák, a brémai Stelzen Art gólyalábas parádéi szórakoztatják a nagyérdeműt.

Lesznek úgynevezett "óriásbuborék parádék" is, amelyeken például dán és szlovák társulatok maszkosain és bohócain nevethetnek a látogatók.

A Fesztiváltéren a középkori szekértáborban kézműves foglalkozásokkal, íjkészítéssel, íjász bemutatóval, népi ügyességi játékokkal és sárkányhajóval várják a közönséget, az Aranykapu Népművészeti Egyesület mesterei pedig bemutatót és vásárt is tartanak.

A fesztivált vasárnap este a megszokott tűzijáték zárja Nyírbátorban. Vásárosnamény várossá válásának 35. évfordulóját ünnepli, ebből az alkalomból szombaton a Beregi Múzeumban fotókiállítás nyílik. A város névadójáról elnevezett Zoárd-napi sokadalom a megszokott helyszínen, a régi Kraszna-hídon lesz:.

A kerékpározás szerelmeseinek 35 kilométeres Zoárd-napi jótékonysági kerékpártúrát szerveznek, a kikötőben ki lehet próbálni a kajakozást és a kenuzást, a Civil-Zug sátraiban helyi és helyi kötődésű civil egyesületek mutatják be tevékenységüket.

A fiatalokat romkocsmával és helyi zenekarok koncertjeivel, a kicsiket városnéző sétavonattal, gyermekjátékokkal és bábszínházzal várják a szervezők. A gasztronómiai programrészben tájjellegű ételeket és házi kenyeret kóstolhatnak az ínyencek, az esti könnyűzenei koncertek előtt pedig Veres Zoltán műrepülő világbajnok és motoros kaszkadőrök tartanak bemutatót Vásárosnaményban.

A Mátészalka mellett lévő Ópályiban ezen a hétvégén az aratófesztiválra várják a közönséget: szombat reggel kenyér- és lángossütő versennyel indítják a programot, majd az aratócsapatok veszik birtokba a földeket, ahol az érdeklődők is elsajátíthatják az aratás tudományát.

A délutáni eredményhirdetésig néptáncegyüttesek, judosok és ökölvívók szórakoztatják a nagyérdeműt, ezt követően kispályás labdarúgótorna és az általános iskolák zenei műsora következik, az estét pedig aratóbál zárja. Vasárnap fogathajtó verseny, illetve veterán autó és motor kiállítás lesz, amelyet néptánccsoportok és hagyományőrzők fellépései színesítenek Ópályiban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.