Karlovy Vary

Megnyílt a 49. Nemzetközi Filmfesztivál

Az I Origins című amerikai film vetítésével péntek este ünnepélyesen megnyílt a 49. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban.

2014.07.04 20:49MTI
Mel Gibson, a sztárvendég (fotó: Facebook/Karlovy Vary Film Festival)

A kilencnapos filmszemlén több mint kétszáz alkotást láthatnak az érdeklődők. A műsorban három magyar nagyjátékfilm is szerepel.

A megnyitón a cseh politikai és kulturális élet, valamint a nemzetközi filmvilág több híressége is részt vett. Mel Gibson, a kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, filmrendező és producer a világ filmművészetéhez való hozzájárulásáért Kristály Glóbuszt vett át.

Díszvendégként jelentek meg az I Origins főszereplői, Michael Pitt és Astrid Bergés-Frisbey, valamint rendezője, Mike Cahill.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.