Önromboló életszemlélet

Rendhagyó előadás a tököli fiatalkorúak börtönében

Pénteken két alkalommal láthatják a tököli fiatalkorúak börtönének lakói A Csodálatos Lajos című darabot az UtcaSzak társulat előadásban.

2014.07.02 08:05MTI
freedigitalphotos.net/sakhorn38

A Csodálatos Lajos élete című darab főszereplője az addiktív személyek archetípusát jeleníti meg. Kapcsolatai felületesek, az alkoholhoz, a munkához és a családhoz kötődő problémái nyilvánvalóak - olvasható a társulat tájékozatójában.

Ő az, akit kigúnyolnak, megvetnek, sajnálnak, de soha nem fordulnak felé megértéssel. Az előadás nézői résztvevői lesznek a darabban megjelenő konfliktusoknak.

A produkció célja, hogy segítse a fiatalkorú elítélteket abban, hogy szembesüljenek önbecsapásaikkal, önromboló életszemléletükkel és próbálják meg elfogadni magukat.

Az előadás után Simó Krisztián színész, drámatanár és Bernát "Atom" Tamás zenész beszélget a darabban is megjelenő problémákról. A darabot Lipka Péter színész, táncterapeuta; Simon Balázs rendező, színész, valamint Stefano Perocco di Meduna tervező viszi színre.

Az Utcaszak társulata évek óta foglalkozik hátrányos helyzetű térségekben élő, szociálisan hátrányos helyzetben lévő fiatalok színházi nevelésével, segítésével. Ennek a programnak egyik fontos eleme, hogy börtönben élő fiatalok számára előadásokat, foglalkozásokat tartanak - írták a tájékoztatóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.