Hatalmas kasszasiker A kihalás kora

Toplistarekordot döntött a Transformers 4.

Hatalmas kasszasikert, 100 millió dollár (22,7 milliárd forint) bevételt hozott bemutatása hétvégéjén a Transformers: A kihalás kora című akciófilm.

2014.06.29 19:49MTI

Michael Bay filmrendező alakváltó robotokról szóló sorozatának negyedik filmje ezzel toplistarekordot döntött idén: ez lett a bemutatás hétvégéjén legnagyobb bevételt hozó film az észak-amerikai mozikban 2014-ban.

A Paramount stúdió filmje nemzetközi porondon is robbantott: 201,3 millió dollárt hozott 37 országban, csak Kínában, amellyel együttműködve készítette a Paramount a filmet, 90 millió dollárért vettek rá jegyet a hét végén. Mark Wahlberg és Nicola Peltz, a Transformers sztárjai, apát és lányát alakítják, akik segítenek az alakváltó robotoknak.

Az apa autószerelőként dolgozik, és ráakad egy lerobbant teherautóra, amely valójában egy transformer. Hamarosan ő lesz a célpontja az Autobotoknak, az Álcáknak és a kormánynak is. Wahlberg korábban úgy nyilatkozott: azért vállalt szerepet Bay új mozijában, mert úgy érzi a Transformers "a filmtörténet legnépszerűbb sorozata".

Akkor arról beszélt, úgy érzi, hatalmas kasszasiker lesz a film. A Michael Bay rendezésében született korábbi három rész összesen több mint 2,6 milliárd dolláros jegybevételt hozott világszerte. A toplista második helyére A 22 Jump Street - A túlkoros osztag című akció-filmvígjáték került, a három hete bemutatott film 15,4 millió dollár bevételt hozott.

A Channing Tatum és Johan Hill főszereplésével készült alkotás maga mögé utasította az Így neveled a sárkányodat 2 családi animációs filmet, a 2010-es kasszasiker folytatását, amelyre 13,1 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai filmszínházakban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.