A művészettörténet álma

90 év után lett meg a híres festmény, gyorsan ki is állítják

Korábban eltűntnek hitt, utoljára 1926-ban kiállított Klimt-festmény látható péntektől a cseh Nemzeti Galériában.

2014.06.28 01:30MTI
Forrás: Wikipedia

A Dame mit Muff (Hölgy muffal) című 1916-ban készült alkotás egy magángyűjteményből került elő, tulajdonosa a harmincas évek elején jutott hozzá a festményhez.

A cseh Nemzeti Galéria Gustav Klimt (1862-1918) két másik alkotásával együtt állította ki az előkerült munkát.

"A Nemzeti Galériában valami olyasmi vált valóra, amit a művészettörténet álmának lehet nevezni" - hangsúlyozta Helena Musilova, a múzeum modern és kortárs gyűjteményének igazgatója.

Az igazgatónő elmondta: gyakran keresik meg őket magánemberek eredetinek vélt képekkel, ami többnyire nem igazolódik, ám a Klimt-kép tulajdonosa tényleg a valódi műalkotással lepte meg őket. A gyűjtő a képet meg nem határozott ideig adta kölcsön a galériának.

Musilova hozzáfűzte: úgy gondolja, a festmény külföldi kutatók figyelmét is felkelti majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.