Pénteken

Kezdődik a miskolci operafesztivál

A klasszikus Bartók-repertoár mellett gyermekprogramok, kórusestek, irodalmi, képzőművészeti bemutatók és könnyűzenei koncertek is gazdagítják a kínálatot.

2014.06.13 10:30MTI
Forrás: youtube.com

Péntektől ismét az opera fővárosa lesz Miskolc: megkezdődik az idei Bartók+ fesztivál, amelyen opera-ősbemutató is várja a közönséget.

A 2001-ben életre hívott rendezvényen, amely a világ egyik legnagyobb Bartók-fesztiváljává nőtte ki magát, a klasszikus Bartók-repertoár mellett gyermekprogramok, kórusestek, irodalmi, képzőművészeti bemutatók és könnyűzenei koncertek is gazdagítják a kínálatot.

A június 22-ig tartó fesztiválon láthatja a közönség Selmeczi György Bizánc című operájának ősbemutatóját, és a neves filmzeneszerző, Nino Rota Milliomos Nápoly című darabjának magyarországi bemutatóját.

Az egyik idei sztárvendég Robert Dean Smith amerikai tenor lesz, aki Erich W. Korngold A halott város című operájában lép színpadra a debreceni Csokonai Nemzeti Színház vendégjátékában. A Budapesti Operettszínház két kortárs magyar kisoperával vendégszerepel Miskolcon: Dubrovay László Váltságdíj és Vidovszky László Nárcisz és Echo című operáját egy estén mutatják be "Férfiak célkeresztben" mottóval.

A szélesebb közönséget célozza a "Legyen az opera mindenkié!" szlogennel hirdetett, ingyenes szabadtéri operaelőadás, amelyen Verdi Aidáját adják elő a Magyar Állami Operaház és a Bartók+ operafesztivál koprodukciójaként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.