Ennek hegedültek

Csődbe ment a 18. században alapított zongorabolt

Csődbe ment a nagy múltú bécsi Brodmann zongorakészítő vállalkozás.

2014.05.27 18:15MTI
Forrás: freedigitalphotos Sura Nualpradid

A Joseph Brodmann Group felszámolási eljárást indítványozott - közölte kedden az Alpenländischer Kreditorenverband (AKV) osztrák hitelszövetség. A nemzetközileg aktív cég tartozása majdnem 2 millió euróra (mintegy 607 millió forintra) rúg.

A csőd egyik okaként a vállalkozás az amerikai piac összeomlását nevezte meg. Ezenkívül bevallottan hibákat követtek el a könyvelésnél is. Mert bár a hangszereket úgymond bizományba adták a közvetítő kereskedőknek, tehát azoknak csak a tényleges eladás után kellett fizetniük, az összegeket a cég már azonnal forgalomként könyvelte el. A vállalkozás dolgozói bejelentették felmondásukat.

A zongorakészítő manufaktúrát a 18. század végén alapította Joseph Brodmann. A vállalkozásnál 1914-ben egy bizonyos Ignaz Bösendorfer kezdett dolgozni, aki 14 évvel később át is vette az üzletet. 2005-ben, tehát több mint másfél évszázaddal később, a márka önálló vállalkozásként éledt újjá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.