Pécs-Kolozsvár

Páva Zsolt: tapasztalatátadás mint kulturális főváros

Pécs kész átadni Kolozsvárnak azokat a tapasztalatokat, amelyeket Európa kulturális fővárosaként 2010-ben szerzett.

2014.05.24 19:58MTI

Páva Zsolt a kolozsvári városnapok rendezvényeire érkezett Erdély fővárosába egy pécsi küldöttség élén. Elmondta, 2015-ben lesz 25 éve annak, hogy testvérvárosi kapcsolatokról kötöttek megállapodást a két város elöljárói. Hozzátette, az eseményt méltóképpen meg szeretnék ünnepelni.

Emil Boc arra emlékeztetett, hogy Pécs volt Kolozsvár első testvérvárosa, és a közel 25 éves kapcsolat magyarázza, hogy idén Páva Zsolt a kolozsvári városnapok díszvendége. Köszönetet mondott azért, hogy Pécs segítséget ajánlott fel Kolozsvár európai horderejű programjaihoz. Ezek egyike az Európa ifjúsági fővárosa cím, melyet Kolozsvár 2015-re nyert el, másika pedig az Európa kulturális fővárosa cím, amelyet 2021-re kíván megpályázni.

Mindkét polgármester megemlítette, a két város közös munkacsoportot hoz létre a jövő évi együttműködés részleteinek a megvitatására.

A kolozsvári városnapokon egyébként pécsi mesterszakácsok főztek és kínáltak ételkülönlegességeket, és felvonultak a pécsi mazsorettek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.