Várják a kicsiket, nagyokat

Koncertek és kalandpark gyermeknapon a Városligetben

Koncertekkel, kalandparkkal, zenés táncos bemutatókkal is várják a családokat szombaton és vasárnap a budapesti Városligetben.

2014.05.22 12:09MTI
freedigitalphotos.net/Vlado

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Fővárosi Önkormányzat ingyenes gyermeknapi rendezvényét a főváros idén 19 millió forinttal támogatja - mondta el csütörtökön, a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester.

Hozzáfűzte: a rendezvény célja, hogy a határon innen és túl élő hátrányos helyzetű gyermekek számára ingyenes szórakoztató, kulturális és sportélményeket biztosítson.

Tarlós István hozzátette: a főváros a jövőben is támogatni fogja a rendezvényt és egyéb területeken is folytatni akarja az együttműködést a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal.

Edvi Péter, az NGYSZ elnöke kiemelte, hogy a Nemzetek Utcájában összesen 42 ország nagykövetsége, kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztronómiai sajátosságait, valamint az Országgyűlés is kínál változatos programokat.

A rendezvényre idén is külön meghívnak több mint 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi - pécsi és pápai - intézményekből, valamint a határon túlról: Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról.

A vendég gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a szervezet teljes mértékben magára vállalja. A nagykövetségek színpadán zenés-táncos bemutatók, a Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában számítógépes és kvízjátékok, az M2 élményszigetnél Süsü és a tévémaci is várja a látogatókat.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programja a biztonságos közlekedésre oktatja a résztvevőket interaktív játékokkal, az OTP Bank idén is focikupával és interaktív pénzügyi játékokkal készül.

Az eseményen fellép mások mellett Rutkai Bori és együttese, Gubás Gabi és a Szeleburdi Színház, a Kaláka együttes, a Madách Musical Táncművészeti Iskola, a MÉZ együttes és a MintaPinty Zenekar.

A rendezvényen a gyerekek lovasterápiás és kutyás bemutatót láthatnak, valamint arcfestésen, kézműves foglalkozásokon és különböző vetélkedőkön vehetnek részt.

Az NGYSZ nőgyógyászati szűrőkamionjában szaktanácsadás és tájékoztatás, az OTP Bank fogászati szűrőbuszában szűrés zajlik majd, a Magyar Vöröskereszt pedig véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.