A hétvége a kicsiké

Gyermeknapi programok Budapesten

Animációs filmekkel, koncerttel, gyerekrajz- és játékkiállítással, kézműves foglalkozásokkal, mesékkel, játszóházzal és vásárral várják a gyerekeket szombattól Budapest több helyszínén.

2012.05.27 08:01MTI

Szombaton és vasárnap a Corvin és a Puskin moziban egésznapos színes gyereknapi programok lesznek. Bognár Szilvia Csintekerintő koncertjével kezdődik a kétnapos programsorozat a Corvin moziban, majd a Vuk című rajzfilmet vetítik le és az előcsarnokban megtekinthető a Vuk című gyermekrajz kiállítás is. Vasárnap Levente Péter Varázs-óra - Móka Miki zsebszínháza és Kacagó koncert lesz. A Fel! című Oscar-díjas amerikai animációs filmet és a Ludas Matyit is levetítik.
   
Szombaton a Puskin moziban a BonBon matiné mutatja be a Kacor királyt és A három kismalac című mesés zenejátékot és a gyerekek különböző hangszerekkel is megismerkedhetnek. A Kisvakond a városban és a Kisvakond és az autó című klasszikus cseh rajzfilmekkel szórakoztatják majd a legkisebbeket. Kisvakond címmel fotó- és gyermekrajz-kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. Vasárnap a Kippkopp és a nyári hónapok címmel a Nefelejcs Bábszínház előadását láthatják, délután a Kisvakond nadrágja és a Kisvakond álmodik című rajzfilmeket játsszák. Mindkét nap mindkét helyszínen lesz kézműves-foglalkozás, arcfestés, lufihajtogatás és bohócelőadás - olvasható a Puskin mozi honlapján.
   
Szombattól hétfőig a Vajdahunyad várában a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Kaland-Vár játékkiállításán és vásárán a gyerekek megnézhetik, kipróbálhatják a játékokat, amelyeket meg is lehet vásárolni. A háromnapos programon lesz gipszfestés, arcfestés és óriás társasjáték is. A rajzfilmek kedvelőinek pedig animációs filmeket vetítenek. A belépés ingyenes - olvasható a www.kaland-var.hu oldalon.
   
Vasárnap az Orczy Kalandparkban egésznapos programokkal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Lesz lufihajtogató bohóc, arcfestés, kreatív asztal, társasjáték, a legkisebbeknek játszóház és trambulin, de ajándékokat is kap minden felnőtt és gyermek - írják a kolyokbirodalom.hu oldalon.
   
Gyereknapi kavalkád lesz a Millenáris Parkban is vasárnap. Játék, jóga, kézműves foglalkozások, bemutatók és vásárosok valamint a "mindent járó malom" nevű kosaras körhinta várja a gyerekeket. A Nagyszínpadon az Alma együttes koncertjével és a Nyughatatlan Micó című dzsesszmesejátékkal nyitják meg a programsorozatot. A Magyar Rádió családi koncertsorozatának nyárköszöntő előadását, A brémai muzsikusok című zenés mesét adják elő. A Kacor király és A három kismalac című mesét Lukácsházi Győző mutatja be a BA-LU EUforikusok közreműködésével. A Disney-színpadon ringató foglalkozás lesz Hazay Tímeával, majd a Kolompos zenekar játszik, a Szegedi Miniszínház Az ördög három aranyhajszála című mesét adja elő. Zárásként a Csillagszemű táncegyüttes előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A programok ingyenesen látogathatók - olvasható a millenaris.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.