Csak egy kattintás - de milyen!

Akár egymilliárd dollárt is érhet a híres Oscar-selfie

Legkevesebb 800 millió, de akár egymilliárd dollárt (175-220 milliárd forintot) is érhet piaci hatásai tekintve a februári Oscar-díjátadó gálán számos világsztárral készült selfie.

2014.04.12 07:30MTI
Forrás: Freedigitalphotos/scottchan

Maurice Levy üzletember, a Samsung elektronikai vállalat PR-tevékenységért felelős cég igazgatója az 51. cannes-i audiovizuális vásáron azt mondta, a dél-koreai vállalat telefonjával készített felvétel értéke az adott típusú készülék eladásaiban és hatásában tükröződik.

A Samsung számlájára írható az a "friss" fotó is, amelyen Barack Obama amerikai elnök és David "Big Papi" Ortiz baseballjátékos látható selfie-zés közben, és jól kivehető rajta az Ortiz kezében lévő telefon márkája.

Az Oscar-gálán Ellen DeGeneres ceremóniamester felhívására Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Brad Pitt, Meryl Streep, Angelina Jolie és további filmcsillagok közreműködésével készült fotó bejárta az egész világot, és a Twitter közösségi portál legtöbbet megosztott bejegyzése lett.

"Mi csináltuk a Samsungnak. Ez a két híres selfie a mi csapataink munkája volt" - mondta Maurice Levy Cannes-ban. Részleteket azonban nem árult el a stratégiáról, mint ahogy azt sem, hogy fizettek-e Ellen DeGeneresnek vagy David Ortiznak azért, hogy Samsung-készüléket használva szülessen selfie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.