A sátorverések időszaka befejeződött

Megszállták a Szigetet az Iron Maiden-rajongók

Kedd kora estére a Szigetet kis túlzással irányításuk alá vonták az Iron Maiden fanatikusai. A fesztiválon gyakorlatilag egy lépést sem lehet tenni a nélkül, hogy ne a brit metálbanda pólójába öltözött rajongókba ütköznénk.

2008.08.12 19:33MTI

A rendezvény nulladik napjára, habár még folyamatosan érkeznek az újabb és újabb heti- és napijegyes látogatók, a nagy sátorverések időszaka gyakorlatilag befejeződött. Az útvonalakat, illetve az összes szabad területet az elmúlt 16 évben megszokott módon sátorerdő szegélyezi, és mi sem mutatja jobban, hogy a szigetelők belakták a rendezvény helyszínét: a lopásokra való figyelmeztetések ellenére már a nulladik napon kint száradnak a törölközők és ruhák a sátrak közé kifeszített zsinórokon. 

Teljes gőzzel üzemelnek a sörözők és az étkezdék, a gyors közvélemény-kutatás szerint a legnagyobb sláger az egyik sörgyártó hat decis pohárba csapolt itala. Az Iron Maiden-rajongók, magyarok és külföldiek egyaránt szó szerint megszállták a Szigetet. A 33 éve folyamatosan zenélő banda gyakorlatilag nem tudott olyan lemezt kiadni vagy olyan eseményen fellépni, amely ne köszönne vissza valamelyik fanatikus fekete pólójáról: szemre saccolva a legnépszerűbb holtversenyben a The Trooper és a Fear of the Dark. 

A fellépésnek helyet adó Nagyszínpad előtt már kora délután gyülekezett két-háromszáz igazi Maiden-fanatikus, hogy az első sorokból tombolhassák végig a koncertet. A szemmel látható Maiden-rajongói fölény ellenére sem mindenki a brit metál klasszikusaiért költözött ki, a 19 éves Petrovits Brigitta gyakorlatilag már megszokásból jár a Szigetre. Az MTI tudósítójának elmondta, hogy hároméves korában édesanyja a legelső fesztiválra kihozta és azóta egyetlen egy napot sem mulasztott. 

Hozzátette, hogy őt leginkább a Leningrad nevű orosz ska zenekar szerdai fellépése vonzza. Vele ellentétben a 24 éves Tardy Tamás először jár a Szigeten, ráadásul erre egy müncheni barátja beszélte rá. A fiatalembernek nagyon tetszik a rendezvény, amit "hatalmas bulinak" nevezett, csupán azt fájlalja, hogy tűzzsonglőrként nem hozhatta magával a produkciója bemutatásához szükséges tárgyakat, mert félt, hogy a bejáratnál elkobozzák.
 
Wolf Tamás tíz éve minden esztendőben ott van a Szigeten, ráadásul eddig minden hetijegyét eltette emlékbe. A metálzene híveként furcsa módon mégsem az Iron Maiden fellépését várja leginkább, hanem a Carcass együttesét.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.