Összehegedülték

Mága Zoltán zenésztársaival beteg gyermekeket támogat

Négymillió forint adomány gyűlt össze Mága Zoltán és a Savaria Szimfonikus Zenekar jótékonysági hangversenyén, amelyet két Vas megyei beteg gyermek gyógyíttatásáért rendeztek péntek este Szombathelyen az Arena Savariában.

2014.03.29 04:30MTI

A koncert bevételét Hende Csaba honvédelmi miniszter, az est fővédnöke, valamint Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész és Mérei Tamás, a zenekar igazgatója adta át a gyermekek szüleinek.

Az összefogás révén egy csontvelő-átültetésen átesett négyéves szombathelyi kisfiú utókezelése, valamint egy Gencsapátiban élő tizennégy éves mozgáskorlátozott lány 19. műtétje és utókezelése valósulhat meg.

Hende Csaba köszönetet mondott a művészeknek és a szombathelyi közönségnek, hogy a beteg gyermekek érdekében "megmutatták a szeretet és az összefogás erejét".

Mága Zoltán arról beszélt, hogy művészként missziója a jótékonykodás és a társadalmi szerepvállalás erősítése az emberekben.

A műsor fináléja után az Arena Savaria telt házas közönsége vastapssal ünnepelte Mága Zoltánt, a város szimfonikusait, Zsédenyi Adrienn énekest, Pándy Piroska opera- és operetténekest, a Fischl Mónika, Vadász Dániel művészházaspárt, valamint a Budapesti Táncművészeti Stúdió táncosait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.