Már Indonéziában is tabu

Újabb országban tiltották be a Noét

Katar, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek után Indonéziában is betiltották vallási okokra hivatkozva a Russell Crowe főszereplésével Darren Aronofsky rendezésében készült Noé című szuperprodukciót.

2014.03.25 22:45MTI
freedigitalphotos.net

A muzulmán többségű szigetország filmeket cenzúrázó tanácsa alátámasztotta a hatóságok döntését. A filmet azért tiltották be, mert az a helyi sajtó által kedden idézett indoklás szerint szembemegy az iszlám tanításaival és értékeivel.

További ok, hogy az iszlám vallás tiltja a próféták ábrázolását. Joko Anwar filmrendező a Jakarta Globe című lapnak azt mondta, ez olyan intézkedés, amelyet a kormány gyakorta alkalmaz, ha attól tart, hogy egy film forrongást és tiltakozást válthat ki bizonyos csoportok részéről.

A filmben Russell Crowe mellett további két Oscar-díjas színész, Jennifer Connelly és Anthony Hopkins is játszik. Indonéziában, ahol a 240 milliós lakosság 89 százaléka muzulmán, az utóbbi 15 évben erősödött az iszlám radikális ága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.