A rivális kiadványban sem akar szerepelni

"Szeretnék szabad lenni a konyhámban" - nem vágyik Michelin-kalauzba a belga séf

Nem akar szerepelni a Michelin-étteremkalauzban egy belga séf, aki azt reméli, nagyobb szabadsága lesz a főzésben, ha a jövőben nem lesz benne a rangos kiadványban.

2014.03.14 18:11MTI
MTI, archív

Fredrick Dhooghe, a 't Huis van Lede nevű egycsillagos flandriai étterem séfje a Het Laatste Nieuws című lapnak azt is jelezte, hogy a rivális Gault & Millau nevű kalauzban sem akarja viszontlátni étterme vagy saját nevét. Utóbbi kiadvány legújabb kötetében a lehetséges 20-ból 15 pontot kapott a Gent és Lille között fekvő Wannegem-Ledében működő étterme.

A szakács kijelentette, hogy döntése megmásíthatatlan, és mindkét kalauzt értesítette róla. "Szeretnék szabad lenni a konyhámban. Felszolgálni például egy sült csirkét, anélkül, hogy azt mondanák nekem, ez a fogás nem méltó egy csillagos étteremhez" - fogalmazott Fredrick Dhooghe a lapnak.

A magát régi vágású szakácsként jellemző séf elutasítja a gondolatot, hogy látványos konyhát kelljen vinnie az olyan vendégek miatt, akik vakon követik a kalauzok ajánlásait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.