Komoly magángyűjteménnyel rendelkezik

Elárverezi "kincsei" nagy részét Jonathan Demme filmrendező

Jonathan Demme amerikai filmrendező árverés keretében megválik csaknem ezer, a gyűjteményében lévő műalkotástól március végén.

2014.03.10 14:33MTI
freedigitalphotos.net

A philadelphiai aukción több mint kilencszáz festmény, szobor, póló, táska és egyéb műtárgy kerül kalapács alá. Demme elsősorban ismeretlen haiti művészek alkotásait gyűjtötte, de megtalálhatók kollekciójában jamaicai, afrikai, dél-amerikai és európai alkotók munkái is.

Az árverés előtt kiállításon mutatják be az alkotásokat, emellett Demme nagyszabású partit is rendez, amelynek keretében megünnepli hetvenedik születésnapját. Az amerikai filmrendező Oscar-díjat kapott A bárányok hallgatnak című 1991-es pszicho-thrillerért, amely a nemzetközi hírnevet is meghozta számára. Nevéhez fűződnek többek között a Philadelphia és A mandzsúriai jelölt című filmek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.