Jefferson Mays igazi rekorder

Ezredszer is meghalt a musical sztárja

Senki sem halt meg ilyen rövid idő alatt ennyiszer a Bradway színpadán: Jefferson Mays szerdán ezredszer hunyt el az A Gentleman's Guide to Love & Murder (Egy úriember kalauza a szerelemhez és gyilkossághoz) című darabban, amelyet november közepe óta játszanak.

2014.03.06 11:26MTI
freedigitalphotos.net

A zenés komédia egy elszegényedett férfiról szól, akinek nyolc vetélytársat kell eltennie az útból, ha hozzá akar jutni a mesés örökséghez.

A darabban Mays alakítja mind a nyolc potenciális örököst: két nőt és hat férfit. A tavaly novemberi premier óta Mayst a Walter Kerr Színházban előadásonként nyolcszor ölték meg, azaz hetente 64 alkalommal.

A szerdai matinét követő sajtótájékoztatón a gátlástalan gyilkost alakító Bryce Pinkham az egész társulat nevében "tiszteletbeli halotti bizonyítvánnyal" lepte meg kollégáját.

A dokumentumon Mays családi állapotát és korát "változóként" tüntették fel, halál okaként pedig Pinkham neve szerepel.

A Gentleman's Guide című musicalt tavaly Robert L. Freedman szövegkönyvével, Steven Lutvak zenéjével és a két alkotó jegyezte dalokkal állították színpadra a Broadwayn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.