Az egyetem kapta

A világ legnagyobb magán holokausztarchívuma Boulderben

A világ legnagyobb magán holokausztarchívumának birtokába jutott a Coloradói Egyetem. A több mint 20 ezer könyvből és 500 ezer dokumentumból álló gyűjteményt Harry W. Mazal, a 2011-ben bekövetkezett haláláig a texasi San Antonióban élő nyugdíjas mexikói üzletember alapítványa adományozta a boulderi oktatási intézménynek.

2014.03.05 10:53MTI
freedigitalphotos.net

A Mazal Holocaust Collection a témával kapcsolatos harmadik legjelentősebb archívum az Egyesült Államokban a washingtoni és a New York-i holokausztmúzeum gyűjteménye után.

Az örökhagyó lánya, Aimee Mazal Skillin szerint a Coloradói Egyetemen minden adott ahhoz, hogy megőrizzék, restaurálják és "megosszák a világgal" a kapott levéltári anyagot.

Az egyetem azt ígérte, hogy az év végére hozzáférhetővé teszi a gyűjteményt a kutatók és az érdeklődők számára.

A Mazal-hagyaték révén az egyetem a holokausztkutatás egyik központjává válik a világon - jelentette ki David Shneer, a zsidóság történetével foglalkozó tanszék vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.