1200 oldalnyi szöveg

A nanobiblia elpusztíthatatlan

Mindössze 4x4 milliméteres a világ legkisebb szent könyve.

2014.02.28 22:35MTI

Csak mikroszkóppal, 1600-szoros nagyításban olvasható az a parányi biblia, amellyel a könyvnyomtatás feltalálójának szülővárosa, a németországi Mainz gyarapodott pénteken.

Stephan Sauter lindaui elektromérnök egy különösen vékony elektronsugárral véste a Szentírást egy mindössze 4 x 4 milliméteres áramkörre, amelyet a könyvnyomtatás feltalálójának emlékét ápoló mainzi Gutenberg Múzeumnak adományozott.

A szakember célja az volt, hogy a biblia a lehető legkisebb, ugyanakkor még olvasható legyen. Azt állítja, hogy a nanobiblia elpusztíthatatlan, azt "az örökkévalóságnak" szánta.

Az 1200 oldalnyi szöveg mellé Sauter még egy aprócska titánkeresztet is a lapkára helyezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.