Nemzetközi harcászati és military fesztivál

"Sorozd be magad 3 napra te is katonának!"

Nemzetközi harcászati és military fesztivált rendeznek májusban az Izsák melletti Biczó csárda 120 hektáros területén.

2014.02.21 16:17MTI
MTI, archív

Kovács Imre, Kunszállás polgármestere, a május 23. és 25. között rendezendő „military hipster” fesztivál főszervezője elmondta, hogy a rendezvényen kiemelten foglalkoznak az első világháborúval kitörésének 100. évfordulója alkalmából. Ismertette, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban évtizedek óta rendeznek a military fesztiválhoz hasonló rendezvényeket, amelynek köszönhetően ott már kialakult egy „military hipster” életérzés.

Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint azt, hogy létrehozzuk a környező országok legkomplexebb, legnagyobb alapterületen szerveződő szabadidős military, sport témájú rendezvényét – fogalmazott.

A rendezvény fővédnökségét Hende Csaba honvédelmi miniszter vállalta. Kovács Imre, aki a „hivatalban” lévő kiskun kapitány, hangsúlyozta, hogy a fesztivál idején felelevenítik a kun harcászati hagyományokat is.

Az első magyarországi military fesztiválra már 82 civil szervezet és 28 magángyűjtő regisztrálta magát a honlapon. Nyugat-Európa több országából már jelezték részvételüket.

Kovács Imre a társrendezvények közül kiemelte a veterán gépek seregszemléjét, de nagy érdeklődésre tarthat számot a harci járművek rally versenye, amelyen régi UAZ és GAZ 69-es járművek indulnak.

Eddig 30 jármű nevezett a versenyre. A főszervező hangsúlyozta: a parádé keretjátéka nem más, mint egy vidám hétvégi „laktanyai lét”, amelyhez a szlogen is stílszerű: „Sorozd be magad 3 napra te is katonának!”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.