Hosszabb puskák is kellenek

Kinőtték a kínai katonák a tankjaikat

Az utóbbi húsz évben magasabbak és testesebbek lettek, és már nem férnek el rendesen harckocsijaikban

2014.02.18 16:05MTI
Type-59, a félelmetes harckocsi, amibe már alig férnek be

A termetnövekedés más fegyverek esetében is változtatásokért kiált, egyebek közt a puskák csövén is hosszabbítani fognak a tervezők. A katonák igen alapos, 28 paramétert figyelembe vevő méricskélése öt éven át folyt, és mintegy húszezer közlegényre terjedt ki. A végeredmény szerint a jelen besorozott ifjai két centivel magasabbak húsz évvel ezelőtti bajtársaiknál. Csípőkerületük 5 centivel szélesedett. A változás ugyan nem hatalmas, ám mégis kényelmetlen a nagyobb katonáknak bepréselniük magukat a 30 évvel ezelőtti katonák méretére tervezett tankokba.

Az emberi méretváltozáshoz hangolják a jövőben a puskákat is. Mivel hosszabbak a legények, hosszabb csövű puskákat kapnak majd, amelyekkel pontosabban lehet lőni.

Kínának van a világon a legnépesebb hadserege, összesen 2,3 millió fős, védelmi kiadásokra pedig csak az Egyesült Államok költ többet Pekingnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.