Védjegybitorlás?

Pereskedés a kocsonyafarsang miatt

Keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt, az érvelés szerint a miskolci önkormányzat a kocsonyafesztivál védett nevével, hírnevével visszaélve hirdeti saját rendezvényét, a kocsonyafarsangot, ezzel megtévesztve az embereket, a kereskedőket és a fellépőket is.

2014.02.20 09:32MTI

Az Észak-Magyarország Rózsa Editet idézve azt írta: az önkormányzat úgy hirdeti saját rendezvényét - amelyet ebben az évben szervez először -, hogy az az ország legnagyobb gasztronómiai és turisztikai fesztiválja, tehát jogtalanul használja fel a kocsonyafesztivál eddig elért eredményeit.

A kereseten túl a fesztivál alapítója kártérítési kérelmet nyújt be az ebből származó károk megtérítésére, amellyel az elkövetkezendő évek kocsonyafesztiváljainak forrásait szeretné megalapozni, továbbá büntetőfeljelentést tesz ismeretlen elkövető ellen lopás és sikkasztás miatt a kocsonyafesztivál állami támogatásainak eltűnése miatt - olvasható az Észak-Magyarországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.