Meztelen

Apollón életnagyságú szobra a Gázai övezetben

Apollón görög istenség embernagyságú szobrára bukkantak a Gázai övezetben. A műalkotás eredetének tisztázása után a szobrot kiállíthatják Gázában, de problémát jelenthet a figura meztelensége.

2014.02.11 23:30MTI
Wikipédia

Az 180 centiméteres bronzszoborra egy gázai halász bukkant egy földközi-tengeri strand homokjában még tavaly augusztusban.

A ritka régészeti leletet hatóságok lefoglalták, és jelenleg a belügyminisztériumban őrzik. Szakértők szerint az istenszobor 2000 éves lehet, de egyelőre ismeretlen a származása, és azt sem tudni, hogy eredetiről vagy másolatról van-e szó.

Palesztin médiajelentések szerint elképzelhető, hogy egy csempészszállítmány részeként került a gázai tengerpartra.

A radikális Hamász szervezet ellenőrzése alatt álló turisztikai és régészeti minisztérium közölte, hogy az eredet tisztázása után megkezdődhet a szobor restaurálása, és akár ki is állíthatják Gázában, bár a figura pucérsága problémát jelenthet, "bizonyos testrészeket el kell majd takarni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.