Németországban

Arany Kamera-életműdíjat kap Diane Keaton és Bruno Ganz

A legjelentősebb német televíziós elismerés, az Arany Kamera életműdíját veheti át február 1-jén Diane Keaton és Bruno Ganz.

2014.01.26 02:30MTI
Fotó: Wikipedia.org

A Hörzu televízió-újság 1949 óta osztja ki díját, amelyet az 1980-as évek óta nemzetközi sztároknak is odaítél. A bukás - Hitler utolsó napjai és más nagysikerű filmekből ismert Bruno Ganz a német nyelvterület, Diane Keaton pedig a külföldi színészek között kapja meg az életműdíjat. Az amerikai filmcsillagot megelőzően olyan pályatársai vehették már át az Arany Kamera-életműdíjat, mint Al Pacino, Morgan Freeman, Danny DeVito, Clint Eastwood és Robert De Niro.

A díjat különböző kategóriákban odaítélő zsűri korábban már közölte, hogy a legjobb külföldi színésznek járó elismerést idén Matthew McConaughey veheti át. A színészt Oscar-díjra jelölték a Mielőtt meghaltam című dráma főszerepében nyújtott alakításért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.