Az év férfi elődója lehet

David Bowie két Brit Awardsra is esélyes

Két kategóriában is díjat kaphat a legrangosabb brit zenei díjak, a Brit Awards februári gáláján a 67 éves David Bowie, aki egy évtized után jelentkezett tavaly új lemezzel.

2014.01.09 21:17MTI
Fotó: MTI

A zenész - aki szerdán töltötte be 67. évét - az év brit férfi előadója és The Next Day című lemezével az év albuma trófeát is elnyerheti a csütörtökön közzétett jelöltlista szerint. A veterán énekes legutóbb 1996-ban kapott díjat a Brit Awardson, amikor a brit zenei élethez való rendkívüli hozzájárulását díjazták.

A férfi előadók mezőnyében David Bowie-nak most csupa olyan ellenfele akadt - a 19 éves Jake Bugg, a 25 éves James Blake, a 23 éves John Newman és a 23 éves Tom Odell -, akik még meg sem születtek, amikor 1984-ben díjazott lett ebben a kategóriában.

A Disclosure elektronikus duó és a Bastille rockbanda egyenként négy-négy jelölést kapott. A Rudimental drum'n'bass kvartett és Ellie Goulding énekes pedig három-három kategóriában lehet díjazott. A világot meghódító One Direction fiúbanda két kategóriában várhat győzelmet. A nemzetközi mezőnyben mások mellett Drake, Eminem, Bruno Mars, Katy Perry és Lady Gaga neve is a jelöltek között szerepel.

A Brit Awards ceremóniát, az amerikai Grammy-gála brit megfelelőjét, egy koncert-jellegű nagyszabású rendezvény keretében a londoni O2 Arénában tartják február 19-én.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.