Welcome

Örömmel fogadja a szentföldi katolikus egyház a pápa látogatását

"Szívélyesen", örömmel fogadták a Szentföld katolikus egyházának vezetői a Vatikán vasárnapi bejelentését, miszerint Ferenc pápa májusban a térségbe látogat.

2014.01.06 06:30MTI
Fotó: MTI

Az egyház által kiadott közlemény szerint vezetői "bíznak abban, hogy e látogatás nemcsak egy nemzetközi esemény lesz, hanem a szeretet üzenete is a felkeresett országok lakóihoz". A szentatya május 24. és 26. között látogat el Ammánba, Betlehembe és Jeruzsálembe. A meghívásokat Simon Peresz izraeli és Mahmúd Abbász palesztin elnöktől kapta vatikáni audienciák alkalmával.

A WAFA palesztin hírügynökség által ismertetett közleményében Abbász is üdvözölte a tervezett látogatást, hangsúlyozva "e vizit fontosságát, amely reményeink szerint jótéteményeket és békét hoz a megszállástól szenvedő palesztin népnek". "E látogatás hozzájárulhat a szabadságra, igazságra és függetlenségre törekvő palesztin nép szenvedéseinek enyhítéséhez" - tette hozzá.

A szentföldi katolikus püspökök gyűlése, amely a különböző (római és keleti) katolikus közösségek püspökeit képviseli, közleményében "örömét fejezte ki". A püspökök azt hangsúlyozták, hogy "a látogatás fő célja a szeretet, az együttműködés és a béke terjesztése és előmozdítása lesz a térség lakói között". Utaltak a közelgő pápai zarándoklat ökumenikus jellegére is, ami "szemléltetheti az összes egyház egység iránti vágyát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.