Még viccelt is az egyházfő

Ferenc pápa esete az üzenetrögzítővel

Telefonon személyesen akarta tolmácsolni Ferenc pápa újévi jókívánságait egy spanyolországi apácarendnek, meglepetésnek szánt szavait azonban csak az üzenetrögzítőre tudta mondani.

2014.01.04 09:55MTI
Kérdem én: "Miért nem vették fel a telefont?"

Minderről péntek este számolt be az egyik spanyol rádióadó, sugározva egyben a rögzített üzenetet is.

"Itt Ferenc pápa. Újévi üdvözletemet akartam tolmácsolni Önöknek. Később még egyszer próbálkozom. Isten áldja Önöket" - voltak hallhatók az egyházfő december 31-i szavai. A hivatalos üzenet után a felvétel szerint a pápa még viccelődött is, azt kérdezte ugyanis: "Mi csinálhatnak éppen az apácák, ami akadályozhatja őket, hogy felvegyék a telefont?"

A lucenai kármelita rend priorisszája, Adriana nővér a Cope rádiónak elmondta, hogy a többi nővérrel együtt éppen déli imádságon vett részt, amikor a pápa hívta őket. "Amikor kötelezettségeim megengedték, hogy a telefonhoz menjek, legszívesebben a föld alá süllyedtem volna" - nyilatkozta. Elmondta azt is, hogy az üzenetet lejátszotta a többi apácának, akik közül néhányan - a pápához hasonlóan - Argentínából származtak, és jól ismerték őt.

A rend vezetője - saját szavai szerint - nem merte visszahívni az egyházfőt, és ezért egy püspöknél próbálkozott.

A rádió szerint az ügy hepienddel ért véget. Ferenc pápa ugyanis este újból telefonált, és ekkor már nem volt szükség üzenetrögzítőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.