Nincs rejtve Rejtő

Többé már nem kell ellopni a cirkálót

2014. első legjobb híre, hogy visszakerültek a Rejtő könyvek a Magyar Elektronikus Könyvtárba - így Az elveszett cirkáló (amit amúgy elloptak) és A megkerült cirkáló is. Sőt, több is lesz, számos hangoskönyv is, köszönhetően a pécsi Felolvasó körnek.

2014.01.02 19:45ma.hu

A Rejtő-könyvek január elejétől fokozatosan jelennek meg a Magyar Elektronikus Könyvtárban - olvasható Facebook-oldalukon. A MEK Egyesület támogatásával néhány korabeli kiadású, az 1930-as és 1940-es években megjelent könyvét is digitalizálják ezekben a hetekben, és új hangoskönyvek is felkerülnek majd egy önkéntes felolvasónak köszönhetően.

A 2014-ben szabad felhasználásúvá váló szerzők közül még a következők várhatók a MEK-ben:
- Bálint György saját művei és fordításai
- Salamon Ernő egy-két verseskötete
- Papp Ferenc irodalomtörténeti tanulmányai
- Keményfy János irodalomtörténeti tanulmányai

Emellett tovább folytatják a régi gyermek- és ifjúsági könyvek digitalizálását, többek közt Török Gyula, Ágai Adolf, Gregus Ágost, Kemenczky Kálmán, Gombos Albin, Mendelényi Béla, Zigány Árpád, Benedek Elek, Donászy Ferenc, Gaál Mózes művei készültek/készülnek el mostanában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.