Folytatódik a tetovált lány története

Meghalt az író, mégis folytatódik a svéd krimi

Új szerző ír folytatást Stieg Larsson Millennium-trilógiájához a 2004-ben szívinfarktusban elhunyt író kiadójának.

2013.12.17 18:25MTI
Stieg Larsson

A Norstedts azt közölte, szerződést írt alá David Lagercrantz-cal, hogy folytassa az újságíró Mikael Blomqvist és a hacker Lisbeth Salander történetét. Az új regény 2015 augusztusában jelenik meg a tervek szerint. A szerző szakkönyvek és regények szerzőjeként egyaránt ismert, idén Zlatan Ibrahimovic futballsztárról jelent meg nagy sikerű kötete.

A tetovált lány-trilógia folytatása teljesen új elemekre épül és semmit sem tartalmaz majd a széria negyedik részének vázlataiból, amelyeket még Stieg Larsson vetett papírra - derült ki Eva Gedin, a kiadó vezetője tájékoztatásából.

"Nagy felelősség folytatni a megkezdett munkát, de Larsson főszereplői megérdemlik, hogy tovább éljenek, csakúgy mint a Pókember és Pán Péter" - mondta az Expressen című svéd lapnak az író.

A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, valamint A kártyavár összedől című könyvéből 50 országban több mint 75 millió példány kelt el, a történetből Hollywoodban és Svédországban is filmfeldolgozás készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.