95 éves volt

Meghalt Audrey Totter, az 1940-es évek film noirjának amerikai sztárja

Kilencvenöt éves korában elhunyt Audrey Totter a film noir műfajának 1940-es évekbeli végzet asszonya.

2013.12.16 18:04MTI
Wikipedia

A néhai színésznő lánya, Mea Lane a Los Angeles Times című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy édesanyja csütörtökön halt meg egy Los Angeles-i kórházban. Totter 95 éves volt és a közelmúltban agyi érkatasztrófát szenvedett.

A kezdetben rádiós színészként tevékenykedő Totter 1944-től az MGM stúdióval állt szerződésben. Egy apró szerep erejéig feltűnt A postás mindig kétszer csenget című 1946-os filmben, majd egyre-másra a titokzatos és erős szőke nő karakterét öltötte magára a vásznon.

A nagy áttörést az Asszony a tóban című alkotás jelentette számára, amely Raymond Chandler Philip Marlowe magándetektívről szóló történetének 1947-es feldolgozása volt. Totter emellett A gyanún felüli című thrillerben és Az eladott mérkőzés című bokszdrámában is játszott. A színésznő a családalapítás miatt búcsúzott a nagyképernyőtől, később azonban a televízióban láthatta viszont a nagyközönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.