A 30-as évek filmnagyasszonya volt

96 évet élt: álmában érte a halál Joan Fontaine-t

96 éves korában, hollywoodi otthonában alvás közben ért véget Joan Fontaine élete, akit a film fellegvárában a 30-as évek utolsó filmnagyasszonyaként emlegettek.

2013.12.16 09:29MTI, ma.hu

Elhunyt Joan Fontaine brit származású, Oscar-díjas amerikai színésznő. Kilencvenhat éves volt. Kaliforniai otthonában, álmában érte a halál - közölte egyik régi barátja, Noel Beutel, valamint két hollywoodi kiadó.

Joan Fontaine nővérével, Olivia de Havillanddel együtt egyike volt az 1930-as évek utolsó hollywoodi film-nagyasszonyainak. Az egyetlen színésznő, aki Oscar-díjat nyert egy Alfred Hitchcock-film, a Gyanakvó szerelem főszerepében. A filmben Cary Granttel együtt játszott.

A magyar közönség A Manderley-ház asszonya című filmből is emlékezhet rá, de játszott A lowoodi árva, a Levél egy ismeretlen asszonytól és A házasságszédelgő című korabeli filmekben is. Az 50-es évektől több brit tévésorozatban tűnt fel, utolsó, Wenceslas, a jó király című filmjét 1994-ben mutatták be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.