A kormány fedezi a bérleti díjat

Megoldódik az Írószövetség székházgondja

Az elnöki posztra a szervezetet három éve irányító Szentmártoni János volt az egyetlen jelölt, akit 40 igen szavazattal, 2 nem és 1 tartózkodás mellett választották meg további 3 évre az írószövetség élére.

2013.12.08 10:46ma.hu
Fotó: MTI

Jövő márciustól a Magyar Írószövetség Bajza utcai székháza ténylegesen az írók, költők házává válhat. A kormány ugyanis döntött arról, hogy a rendkívüli kormányzati intézkedések keret terhére biztosítja az Írószövetség székháza bérleti díjának fedezetét, így elhárul az akadály Terézváros és az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közötti ingatlancsere-szerződés aláírása elől" - jelentette be Halász János kultúráért felelős államtitkár a Magyar Írószövetség közgyűlésén 2013. december 7-én. A Magyar Írószövetség háromévente tart tisztújító közgyűlést, hogy megválasszák a szövetség elnökét, és átadják az Örökös tagsággal járó okleveleket. Az elnöki posztra a szervezetet három éve irányító Szentmártoni János volt az egyetlen jelölt, akit 40 igen szavazattal, 2 nem és 1 tartózkodás mellett választották meg további 3 évre az írószövetség élére.

Halász János a szövetség elmúlt három évéről szólva kiemelte: az Írószövetség arculatváltása szembetűnő, Szentmártoni Jánosnak fiatal elnökként sikerült nyitnia a fiatalság felé, az Írószövetség szellemi öröksége pedig láthatóbbá, tapinthatóbbá vált.

A kulturális államtitkár felidézett olyan eseményeket és eredményeket, melynek elérésében a kulturális kormányzatnak is része volt. Ilyen az végleg az elsőkötetes költőknek járó Gérecz Attila-díj finanszírozása, az, hogy a tárca 2012-től kezdve az Írószövetség számára a korábbinál kiszámíthatóbb, a költségei nagy részét fedező támogatást nyújt, illetve az a rövidesen megjelenő kormányhatározat, amely lehetővé teszi a Magyar Írószövetség Bajza utcai székháza sorsának megnyugtató rendezését.

Végezetül Halász János reményét fejezte ki abban, hogy a következő három évben folytatódik a Magyar Írószövetség sikersorozata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.