Hatszáz palackot

Kínai vevő vette meg a legendás kaliforniai borászat gyűjteményét

Egy kínai vevő vette meg a legendás kaliforniai Opus One borászat 600 palackját a Sotheby's aukciósháztól, amely egyetlen tételben 165 000 dolláros (36,7 millió forint) villámáron kínálta a nemes nedűket.

2013.11.27 06:30MTI

Jamie Ritchie, a Sotheby's borrészlegének egyesült államokbeli vezetője kedden közölte, hogy a borokat New Yorkból Ázsiába szállítják hajón, és a száz darab eredeti fadobozban őrzött küldemény biztosan meg fog érkezni a kínai újév január 31-i kezdetére.

Az illetékes elmondta, hogy volt licitáló az Egyesült Államokból és egy Indiából is, de a kínai vásárló volt az első, aki kiperkálta a kért összeget. Márpedig a villám licit lényege éppen az volt, hogy aki elsőként fizeti ki a kért összeget, azonnal elviheti a palackrengeteget.

Egy személy alacsonyabb összeget ajánlott fel, de azt nem fogadták el - közölte. Ritchie szerint a szokatlan értékesítés ötlete azután merült fel benne, hogy valaki besétált az üzletbe és megkérdezte, érdekelné-e az aukciósházat a kaliforniai Robert Mondavi és a bordeaux-i Philippe de Rothschild báró által létrehozott borászat kultikussá vált nedűjének egy jelentős gyűjteménye.

Ha nem sikerült volna egy tételben eladni a gyűjteményt, amelyben 1998 és 2005 közötti évjáratok sorakoznak, akkor darabonként értékesítették volna a palackokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.