"Késő, de nem túl késő!"

Tovább kutatják a náci háborús bűnösöket

Kiterjeszti a még életben lévő náci háborús bűnösök felkutatását célzó németországi plakátkampányát a Simon Wiesenthal Központ.

2013.11.25 19:21MTI
MTI

Az Utolsó esély 2 nevű akció a vártnál eredményesebb, július óta száznál is több feltételezett náci háborús bűnösről kaptak már adatokat a lakosságtól, ezért a köztéri hirdetéseket Berlin, Hamburg és Köln után kihelyezik Drezdában, Frankfurtban, Lipcsében, Magdeburgban, Münchenben, Nürnbergben és Stuttgartban is - mondta hétfőn Münchenben Efraim Zuroff, az intézmény igazgatója.

A plakáton az auschwitzi haláltábor bejárata látható egy fekete-fehér felvételen, valamint egy szöveg, amely szerint "késő, de nem túl késő" felelősségre vonni a náci háborús bűnösöket. A nyomravezetők 25 ezer euró jutalmat kapnak - olvasható a hirdetéseken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.