Rockopera Shakespeare drámája alapján

Gödöllőn mutatják be a Hamletet!

A Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete bemutatják 2008. szeptember 5-én és 7-én a Petőfi Sándor Művelődési Központban Shakespeare Hamlet című művét.

2008.07.25 19:30ma.hu

A rockopera ősbemutatóját 1999 augusztusában láthatta a közönség, azóta harmincegy alkalommal mutatták be a rockoperát az ország különböző városaiban (pl.: Budai Parkszínpad, Budapesti Vajdahunyadvár, Pécs, Siófok, Szolnok, Veszprém, Szekszárd) - óriási sikerrel. 

A rockopera zenei anyaga 2001 tavaszán a Premier Art Records kiadó gondozásában megjelent CD-n és kazettán. A rockopera alkotói a nagy, látványos tömegjelenetek helyett őszinte, érzelemdús játékkal kötik le a nézők figyelmét, Shakespeare klasszikus drámájából azokat a részeket emelték ki, amelyekről őszintén tudnak saját véleményt formálni a dráma eszmeiségét, hangulatát megtartva. 

A dramaturgiában nagyobb szerepet kapott Hamlet és Ophelia szerelmi története, anya és fia kapcsolata, és a gátlástalan hatalombitorló Claudius, aki küzd mind a kor világnézete, mind saját lelkiismerete ellen. A dramaturgiában megjelenített érzelmeket nagyszerűen festi alá és egészíti ki Lencsés Balázs zenéje, melyet a rockzenekar mellet vonósnégyesre és fúvósötösre hangszerelt. 

A jelenleg népszerű fél-playback technika helyett a zenekar is élőben játszik, sőt maguk is a darab szereplőivé válnak. 

Főbb szerepekben: Géczi András, Venyige Sándor, Herczenik Anna, Józsa Imre m.v., Kalmár Gergely, Miklós Krisztina. 

Zeneszerző és zenei rendező: Lencsés Balázs 
Szövegíró és rendező: Horváth Zoltán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.