Az EB szerint

"A videojáték nem feltétlenül kultúra"

"A videojátékokat nem tekinti feltétlenül kulturális terméknek az Európai Bizottság."

2013.11.14 12:33MTI
MTI

Joaquín Almunia, az Európai Bizottság versenypolitikáért felelős tagja, arra a kérdésre válaszolt, hogy miért nem része a videojáték-ipar a filmipar támogatási lehetőségeit kibővítő javaslatnak.

A spanyol politikus kijelentette: egyes játékok kulturális terméknek tekinthetők, mások, mint például a háborús játékok, a legkevésbé sem.

Mint mondta, az állami támogatások esetében a tagállamok hatásköre annak eldöntése, hogy mit tekintenek kulturális audiovizuális terméknek és mit nem. Amit pedig azzá nyilvánítanak, azt lehetőségük van a megfelelő szabályok betartásával támogatni - tette hozzá.

Egy újságíró azzal tette fel a kérdést, hogy ha már a bizottság ki akarja szélesíteni a filmiparnak adható állami támogatások lehetőségét, akkor ennek miért nem képezik részét a videojátékok is, amelyek közül nem is egy sokkal nagyobb közönséget érdekel és jelentősen több bevételt tud termelni, mint sok filmalkotás. "A (video)játék nem analóg a kultúrával" - közölte Joaquín Almunia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.