Budafest-Nyári Zenei Fesztivál 2008

Koncertek és operák Budapest három helyszínén!

1992 augusztusa óta minden évben megrendezésre kerül a BudaFest Nyári Zenei Fesztivál, amely Budapest nyári időszakában lehetőséget nyújt a hazai és külföldi látogatóknak, hogy Budapest legszebb helyszínein megismerkedjenek a magyar zenei élet kiválóságaival.

2008.07.24 18:12ma.hu

A BudaFest hagyományőrző módon közvetíti az európai és tradicionális magyar kulturális életet. A Hilton Dominikánus Udvar kellemes szórakozást ígér az opera, operett, klezmer, folklór valamint a világhírű magyar cigányzene kedvelőinek. Fellép többek között a Budapest Klezmer Band, a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttese, a Duna Művészegyüttes, és az Operettszínház fiatal művészei, Kálmán-Lehár-Strauss örökzöld melódiáival. 

A Budafest Nyári Zenei Fesztivál életében először, harmadik helyszínként a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Giacomo Puccini születésének 150. évfordulója tiszteletére, színpadra állítjuk a Manon Lescaut, míg a Reneszánsz Év keretében egy új műfajban jelentkezik a világirodalom talán legtöbbet feldolgozott szerelmi története, a Rómeó és Júlia. Főszerepben: Brickner Szabolcs, Hajnóczy Júlia, Takács Kati, Kaszás Gergő és Kolovratnik Krisztián.

Programok:
 XVII. Budafest Nyári Zenei Fesztivál 

Helyszínek:
Hilton Dominikánus Udvar - Szent István tér - Margitszigeti Szabadtéri Színpad 

2008. július 29. kedd 
Operett est Kálmán-Lehár-Strauss örökzöld melódiái az Operettszínház fiatal művészeivel 
Hilton-Dominikánus Udvar 

2008. augusztus 8. péntek 
Puccini: Manon Lescaut - opera A debreceni Csokonai Színház vendégjátéka 
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
 
2008. augusztus 15. péntek 
Shakespeare - Gounod: Rómeó és Júlia - opera 
Margitszigeti Szabadtéri Színpad 

Információ, jegyrendelés: 1065 Budapest, Hajós utca 13-15. 
Tel: 06-1-302-4290 
Email: viparts@viparts.hu www.viparts.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.