Ötéves koráig lakott az épületben

Csaknem félmillió fontért kelt el John Lennon gyermekkori otthona

Az előzetesen várt 250 ezer helyett 480 ezer fontért (164,7 millió forintért) árverezték el kedden John Lennon első otthonát a liverpooli Newcastle Roadon, ahol kisgyermekként élt.

2013.10.29 22:11MTI
MTI

A több mint harminc éve elhunyt egykori Beatles-tag 1940 és 1945 között, ötéves koráig lakott családjával a vöröstéglás épületben.

A három hálószobás ház, amelyhez kis hátsó kert is tartozik, a jelenlegi tulajdonos szerint nem sokat változott: csaknem olyan, mint amikor még Lennon élt benne egy kőhajításnyira a Penny Lane-től, amelyet később egy Beatles-szám is megörökített.

Az árverést kedden este rendezték a híres Cavern Clubban, ahol a Beatles a hatvanas években legsikeresebb számait játszotta. Az ingatlan árát előzetesen 150 és 250 ezer font (50-85 millió forint) közöttire becsülték, ami az ingatlanszakértők szerint nem szokatlan összeg egy házért a környéken. A vevő nem kívánta felfedni kilétét.

Lennon 1940. október 9-én született Liverpoolban. Gyerekkorának második lakóhelyét, a liverpooli Menlove Avenue-n a brit műemlékvédelem (National Trust) vásárolta meg, amely a közelmúltban közölte, hogy a Newcastle Road-i házra nem kíván licitálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.