Belgrádi Könyvvásár

Bemutatták a Turulpörkölt című regényt Belgrádban

Bemutatták Krzysztof Varga lengyel-magyar származású író Turulpörkölt című regényét hétfőn az 58. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásáron.

2013.10.21 23:29MTI

Az idei belgrádi könyvvásár díszvendége Lengyelország. Krzysztof Varga a Tanjug szerb hírügynökségnek elmondta, a könyv ötlete egyebek mellett abból származott, hogy el kellett számolnia magyar származásával.

"Apám magyar volt, amikor néhány éve meghalt, elhatároztam, hogy visszatérek Magyarországra, mert meg akartam ismerni azt az országot, azt a kultúrát" - mondta a szerző, hozzátéve, hogy amikor belekezdett a könyvbe, még nem tudta, mi lesz a vége, de szeretett volna egy nem szokványos könyvet írni Magyarországról.

"A regényemben Magyarország másik arcát akartam bemutatni, mondani akartam valamit a magyar történelemről, az emberekről, a kultúráról, a tragédiáikról és mindarról, amiről a lengyel olvasók nem tudnak" - magyarázta.

A regény címe kapcsán Krzysztof Varga azt mondta, hogy a turul a magyarság fontos szimbóluma, sokan mégsem hallottak róla soha.

Az író elmondta, hogy a Turulpörkölt kiegészítéseként, mintegy folytatásaként íródó új regénye tavasszal jelenik meg Lengyelországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.