Dudamel vezényelt

Beethovennel ünnepelt a 100 éves bécsi Konzerthaus

Az első visszhangok szerint a mindössze 32 éves Dudamel - ahogy azt a nagyközönség a Simon Bolivar Ifjúsági Zenekarral való fellépéseinél megszokta - ismét bizonyította kiváló karmesteri képességét.

2013.10.20 10:13MTI
Forrás: youtube.com

Gustavo Dudamel világhírű venezuelai karnagy és a Bécsi Filharmonikusok nagy sikerű koncertjével ünnepelte fennállásának századik évfordulóját a bécsi Konzerthaus, az osztrák főváros legrangosabb koncertterme a Musikverein mellett. Csakúgy, mint száz esztendeje, a szombat esti előadáson is a Bécsben elhunyt Ludwig van Beethoven (1770-1827) IX. szimfóniája szerepelt, előtte pedig egy másik német, Aribert Reimann kortárs zeneszerző IX. szimfóniához írt előjátéka volt hallható.

Az első visszhangok szerint a mindössze 32 éves Dudamel - ahogy azt a nagyközönség a Simon Bolivar Ifjúsági Zenekarral való fellépéseinél megszokta - ismét bizonyította kiváló karmesteri képességét. Ezúttal a világ egyik legrégebbi és legtekintélyesebb együttesét, a Bécsi Filharmonikusokat vezényelte rendkívül dinamikusan és a hozzá hasonlóan fiatal karmestereknél ritkán látott precizitással.

A venezuelai karnagy 2007-ben a Luzerni Fesztiválon dirigálta először a szimfonikusokat, akikkel azóta több ízben is fellépett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.